Beauty for you

For men

Gezichtsbehandeling voor mannen

Ja ook voor mannen! Mannen verzorgen hun uiterlijk steeds beter. Mannen besteden tegenwoordig ook meer tijd en geld aan kleding & hun kapsel, maar ook aan de verzorging van de huid. Steeds meer mannen zien de noodzaak van een goede huidverzorging in en schromen niet om een bezoek te brengen aan een schoonheidssalon.

De mannenhuid

De mannenhuid is 24% dikker dan die van de vrouw, heeft meer haarvaatjes en zenuwuiteinden in de huid. De doorbloeding en gevoeligheid van de huid is daardoor sterker. De huid van de man heeft een sterkere verhoorning, is vochtarmer, heeft meer bindweefsel en produceert meer talg. Daardoor heeft de man vaker last van onzuiverheden in het gezicht. De bij mannen optredende ouderdomsverschijnselen komen wat later, maar dan wel sneller en zichtbaarder dan bij vrouwen en is er minder makkelijk iets aan te doen. Daarom is het ook voor de man belangrijk al in een vroeg stadium dit proces te vertragen, maar zeker bij de eerste tekenen onmiddellijk in actie te komen.

Minimaal 3 minuten huidverzorging per dag is een goede investering om uw huid in een goede conditie te houden. Bezoek daarnaast regelmatig de schoonheidsspecialiste om dit effect te versterken. In de salon wordt net een stap verder gegaan met het reinigen en het voeden van de huid dan thuis het geval is. Overweeg je ook zo’n behandeling te laten doen, maar weet je eigenlijk niet wat je ervan mag verwachten?

Wat mag je van een gezichtsverzorging voor mannen verwachten?

Een gezichtsbehandeling moet je zien als een intensief verzorgingsmoment in de gebruikelijke routine van huidverzorging. Het is dus niet zo dat je geen omkijken meer naar jouw huid hebt als je regelmatig een gezichtsbehandeling laat doen. De huid dagelijks met goede huid verbeterende producten verzorgen is en blijft de basis voor een mooie stralende huid. Een gezichtsbehandeling is een extra en is géén vervanging van de dagelijkse SkinCare.

For men 60 min - behandeling

Om het gemakkelijker te maken hebben we de For Men 60 min.  Een compacte, maar complete behandeling: Welkomstritueel-dubbele reiniging-dieptereiniging/scrub-masker-hoofdhuidmassage-onzuiverheden verwijderen-power-massage-masker-lotion-24 uurs verzorging-huidadvies.

Wat doet een gezichtsbehandeling voor jouw mannen huid?

 Er zijn vele soorten gezichtsbehandelingen. Kies het type behandeling op basis van jouw huidwens en de behoeften van jouw huid. Ik als huidexpert/schoonheidsspecialiste kan daarbij adviseren. Een gezichtsbehandeling doet heel veel voor je huid:

1. Een gezichtsbehandeling reinigt de huid grondig

Het schoonmaken van de huid is een belangrijk onderdeel van een gezichtsbehandeling. De huidexpert/schoonheidsspecialiste beschikt over specifieke producten en zal aan de reiniging van je gezichtshuid bovendien meer aandacht besteden dan je gewoonlijk thuis doet.

2. Een gezichtsbehandeling verbetert het aanzien van de huid

Een ander onderdeel van de gezichtsbehandeling is de dieptereiniging: exfoliëren.   Dit is niet anders dan het verwijderen van de dode huidcellen. De gezichtshuid voelt hierna weer schoon, maar vooral ook glad aan. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd en littekens, rimpels en huidvlekken kunnen minder zichtbaar worden.

Er zijn vele manieren om de huid te exfoliëren: scrubs (met een korrelachtig product dat de dode huidcellen door wrijving verwijdert), peelings ( AHA-zuren op natuurlijke basis) en maskers maar ook intensievere methodes als microdermabrasie (er wordt als het ware een laagje van de huid afgeschaafd).

*Onderdeel van het reinigingsproces is vaak ook het verwijderen van mee-eters en gerstekorrels die zich nog wel eens willen vormen en zich thuis vaak niet al te gemakkelijk laten verwijderen.

3. Een gezichtsbehandeling hydrateert (tijdelijk) de huid

Een gezichtsbehandeling dient er ook toe om de huid eens extra goed te hydrateren en te voeden. Doordat de huid eerst grondig wordt gereinigd worden de hydraterende en voedende producten beter door de huid opgenomen. Jouw huid ziet er na een gezichtsbehandeling vaak soepel en zacht uit. Een goed gehydrateerde en gevoede huid is bovendien beter beschermd tegen schadelijke factoren van buitenaf.

Wanneer? De huid heeft een cyclus van 28 dagen, dus wil je op een huid probleem of anti- age inwerken, dan is het advies 1x per 4 weken. Vind je dat te frequent, dan is het zeker aan te raden bij elk seizoen een behandeling te boeken.

De seizoen overgangen (begin van de lente, begin van de zomer, herfst, of winter) zijn ideale momenten voor een gezichtsbehandeling.

Niet alleen vaart jouw huid er wel bij, de behandeling zelf is ook een welkom moment van rust en ontspanning.

Maak gemakkelijk een afspraak!

Afspraak maken